iSerbia покренула је у марту 2013. године рубрику Вести из краја, са жељом да пренесе најинтересантније вести о младима из општина широм Србије - добар глас треба да се чује!

iSerbia је организација регистрована у Београду, која има за циљ подстицање омладинског предузетниства, иновативности и активизма, као и промоцију младих, успешних и талентованих људи широм Србије. Један од наших пројеката је и наш изузетно посећен портал, www.iSerbia.rs, који не служи само представљању организације, већ и пружању информацјиа и вести младима из области образовања, усавршавања, бизниса и активизма, податке о оснивању фирме или удружења, конкурсе за младе, и још много чега.

Ко може да се пријави? Млади широм земље, старости од 15 до 35 година, који желе да буду локални дописници, извештавачи о активностима и успесима младих у њиховом месту.

Опис задужења: Новинар/колумниста – биће у обавези да месечно напише минимум два текста о младима из свог места за рубрику "Вести из мог краја" на порталу www.иСербиа.рс. Тему самостално бира у оквиру једне од следећих ширих целина:

  • Успеси младих у мом крају(у области образовања, науке, уметности, посла, спорта, и др.)
  • Иницијативе младих у мом крају (активизам, иновације, хуманитарни рад, предузетништво, образовање)
  • Друштвени проблеми који погађају младе у мом крају
  • Ставови младих из мог краја
  • Интервјуи са младима из мог краја који су се истакли као лидери у различтим областима или могу бити узор другима
  • Занимљивости из мог краја

Врста ангажмана и радно време: Ангажман је на добровољној бази и обавља се у целини путем интернета. Радно време зависи од темпа рада сваког појединца и није стриктно дефинисано - обавеза је да се испуни захтевана норма од 2 вести месечно. Новинар може писати и више од две вести месечно, уколико то жели.

Трајање ангажмана: С обзиром на то да је ангажман на добровољној бази, он може трајати колико то новинар жели, уз прописани минимум од 2 месеца за добијање препоруке и потврде о обављеној пракси.

Рок за пријаву: позив је отворен до 15 фебруара 2014.

Међутим, саветујемо да се пријавите и пре тога јер ће рад почети убрзо по пријави, а места су ограничена!

Начин пријаве: да бисте се пријавили, неопходно је да попуните пријавни формулар кликом овде (време попуњавања: 5 минута).

Награда?

  • Развијање сопствених потенцијала писања и новинарског извештавања са којима ће се упознати интернет јавност.
  • Афирмација и подстицај младима из твог краја
  •  Најбољи кандидати добијају бесплатан курс Wеб новинарства који организује иАкадемија

Више о програму  можете видети овде.

Извор/ иСербиа