Међународне парламентарне стипендије - пракса у Бундестаг-у

Немачки Бундестаг у сарадњи са три универзитета из Берлина нуди стипендије високо-квалификованим и политички заинтересованим младим особама из земаља источне и југоисточне Европе.

Младим људима из Републике Србије пружа се могућност да у току петомесечног боравка у СР Немачкој, у периоду од 1. марта до 31. јула 2014. године, упознају политички систем те земље и Европске Уније. Стипендисти ће у оквиру своје праксе активно учествовати у раду канцеларије једног од посланика Бундестаг-а и тако се упознати са парламентарним системом и политичким процесом доношења одлука у Немачкој.

Позив је отворен за младе дипломиране стручњаке који су држављани Републике Србије, добро знају немачки језик и рођени су после 1. марта 1984. године. Детаљне информације о програму и пријавни формулари налазе се овде, а рок за подношење пријаве је 30. јун 2013. године.

За све детаљније информације можете се обратити г-ђи Андреи Бибић Васовић, из амбасаде СР Немачке у Републици Србији, на pol-100@belg.diplo.de или на 011/3064-318

Више информација на: www.bundestag.de