Eразмус Мундус Акција 2 GREEN TECH WB пројекат

 3. позив за пријаву заинтересованих кандидата

за академску размену

Продужен рок за пријаву!
 
GREEN TECH WB је пројекат у оквиру Еразмус Мундус акције 2 и намењен је размени студената и запослених на високошколским установама из ЕУ земаља чланица и земаља Западног Балкана. Размена студената и запослених је покривена одговарајућим стипендијама и цео програм финансира Европска комисија. 
Универзитет у Крагујевцу је партнерска институција у овом пројекту који је активан од 2014. године, што значи да је већ било 2 позива за пријаву у претходним академским годинама (2014/15. и 2015/16.) и да је већи део стипендија већ распоређен. Узимајући у обзир преостала средства, односно стипендије које су на располагању, студенти и запослени (административно и академско особље) на факултетима Универзитета у Крагујевцу припадају циљној групи 1 и могу се пријавити за следеће нивое мобилности:
 
• Размена на нивоу основних студија  у трајању од 10 месеци
• Размена на постдокторском нивоу у трајању од 6 до 10 месеци
• Размена академског и административног особља у трајању од 1 до 3 месеца
 
* У складу са правилима ЕМ програма и инструкцијама које смо добили од координатора, све мобилности морају почети пре 31. децембра 2017. године, док се мобилност запослених (академско и административно особље) мора завршити до 31. децембра 2017.
 
Рок за пријаву: 28. фебруар 2017. године

Рок за пријаву: 16. март 2017. године​
 
Начин пријаве: 
 
1. Уколико сте заинтересовани за овај програм и желите да се пријавите, потребно је да се придружите друштвеној мрежи програма: social-green-tech-wb.uvigo.es и то групи “Applicants”. 
 
2. По пријављивању добићете своје корисничко име и шифру уз помоћ којих ћете приступити вашем налогу на групи, као и свим релевантним информацијама, академској понуди појединачних универзитета и документима (погледати леви мени – Group files). 
 
3. По отварању налога, бирате пријавни формулар у складу са типом мобилности за који аплицирате (погледати леви мени – Group forms).
 
4. Пријава се одвија online, у потпуности путем поменуте мреже, чији је администратор координатор пројекта – Универзитет у Вигу и сва документа се постављају на Ваш налог, односно у пријавни формулар који одговара вашем типу мобилности.
 
Важна напомена за студенте Универзитета у Крагујевцу – предлог уговорa о учењу/ provisional Learning Agreement је обавезан. У листи докумената за пријаву коју ћете пронаћи на мрежи за овај документ стоји да је препоручљив, али не и обавезан. За студенте нашег Универзитета, као и за стране студенте који желе на размену код нас тај документ је обавезан.
 
Пре пријављивања обавезно погледајте детаљно инструкције и важне информације о начину функционисања програма: 
 
 
Студенти и запослени на универзитетима из земаља Западног Балкана могу аплицирати за размену на неком од партнерских универзитета из земаља ЕУ чланица и обратно. Размена у оквиру исте категорије земаља није могућа. Партнерски универзитети на пројекту Green Tech-WB које можете размотрити као дестинацију за вашу размену су:
 
1. Universidad de Vigo (Шпанија) - координатор пројекта
2. Chimikotechnologichen i metalurgichen Universitet (Бугарска)
3. Universidad de Leon (Шпанија)
4. Universidade do Porto (Португал)
5. Universitaet Paderborn (Немачка)
6. Univerza v Lјublјani (Словенија)
7. Uniwersytet ekonomiczny w Katowicach (Пољска)
8. University of Split (Хрватска)
 
Сајт програма: https://green-tech-wb.webs.uvigo.es/
 
slide_3_-_copy.jpg