ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У СОФИЈИ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ (Бугарска)

 

На конкурс се могу пријавити:

  • студенти основних академских студија на студијској групи Српски језик и књижевност (размена у трајању од 1 семестра- 5 месеци)
  • студенти мастер академских студија на студијској групи Српски језик и књижевност (размена у трајању од 1 семестра- 5 месеци)

 

Доступна студијска област: South Slavic languages and Literature на Факултету за славистику

 

НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 04. ДЕЦЕМБРА 2015. до 12:00 сати.

 

Потребна документа за пријаву за студенте:

  • Пријавни формулар
  • Предлог плана студија
  • Потврда са факултета (потврда да сте редован студент или копија индекса – прва страна и страна где је оверен семестар за ову академску годину)
  • Листа положених испита (и студенти са мастер студија прилажу листу положених испита са основних студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са мастер студија)
  • Копија дипломе (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер студија)

 

Предмете који су намењени студентима на размени можете погледати ОВДЕ.

Интеринституционалним уговором између Универзитета у Софији „Св. Климент Охридски“, односно Факултета за славистику, и Универзитета у Крагујевцу, односно Филолошко-уметничког факултета, српски језик је дефинисан као језик на коме ће се слушати настава.

Више информација о Факултету за славистику можете погледати ОВДЕ.

Више информација о Универзитету у Софији „Свети Климент Охридски“ можете видети ОВДЕ.

 

Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

 

Напомене:

Студенти прве године основних академских студија не могу да се пријаве на конкурс за размену. 

Предлог плана студија (у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности - летњи семестар академске 2015/2016. а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement. 

За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус+ координатору на Филолошко-уметничком факултету. Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на Одсеку за филологију, Катедра за хиспанистику (andjelka.pejovic@kg.ac.rs).

 

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет :)

 

Центар за развој каријере и саветовање студената

Универзитета у Крагујевцу

Јована Цвијића бб

34 000 Крагујевац

Зграда Ректората, 2. спрат

Контакт телефон: 034 300 425

Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00

 

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Еразмус + координатор са Филолошко-уметничког факултета извршиће проверу подобности пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) и академску процену свих пријављених кандидата. Пријаве кандидата који прођу техничку проверу и евалуацију биће достављене Универзитету у Софији „Свети Климент Охридски“ као номинације за стипендирану мобилност.

II Универзитет у Софији „Свети Климент Охридски“одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у летњем семестру ове школске године (фебруар/јун 2016.)