ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ
ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА И ЗАПОСЛЕНИХ ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА ЗАПАДНОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ТЕМИШВАРУ (Румунија)
КОНКУРС ЗА ОДСЕК ЗА ФИЛОЛОГИЈУ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА
 
 
На конкурс се могу пријавити студенти, наставно и ваннаставно особље одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета:
 
  • студенти основних академских студија (размена у трајању од 7 месеци)
  • студенти мастер академских студија (размена у трајању од 5 месеци)
  • студенти докторских академских студија (размена у трајању од 6 месеци)
  • наставно особље (staff mobility – teaching), у трајању од 10 дана
  • административно особље (staff mobility – training), у трајању од 10 дана
 
Наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.
 
Доступна студијска област: Literature and linguistics
 
НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 04. ДЕЦЕМБРА 2015. ГОДИНЕ, ДО 12:00 САТИ.
 
 
Потребна документа за пријаву за студенте:
 
  • Пријавни формулар
  • Предлог плана студија (за студенте основних и мастер академских студија), односно Предлог плана студија и/или истраживања (за студенте докторских студија)
  • Потврда са факултета (потврда да сте редован студент или копија индекса – прва страна и страна где је оверен семестар за ову академску годину)
  • Листа положених испита (и студенти са мастер/докторских студија прилажу листу положених испита са основних/мастер студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са мастер/докторских студија)
  • Копија дипломе (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер/докторских студија)
  • Потврда/сертификат о познавању енглеског језика (ниво Б1) **
** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању страног језика, можете доставити језичку препоруку са факултета (од вашег професора енглеског језика).
 
Предмете који су намењени студентима на размени можете погледати ОВДЕ.
 
Потребна документа за пријаву за наставно и административно особље:
 
  • План активности током мобилности (може се користити образац који се може преузети са интернет презентације Универзитета у Крагујевцу или овде)
  • Биографија кандидата (Curriculum vitae) на енглеском језику
  • Сертификат о познавању енглеског језика
 
Више информација о Западном Универзитету у Темишвару можете видети ОВДЕ.
 
 
 
Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.
 
 
Напомене за студенте:
 
Предлог плана студија (у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности - летњи семестар академске 2015/2016. а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement. 
За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус+ координатору на Вашем факултету.Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на одсеку за филологију, на катедри за шпански језик и хиспанске књижевности.
 
 
Напомене за наставно особље:
 
У вези свих детаља (као што су: на којој катедри ћете предавати, када ћете доћи, језик на ком ћете предавати, на ком нивоу студија ћете држати предавања, итд) морате да контактирате Еразмус + координатора са факултета. По завршетку вашег боравка у Темишвару, биће вам издата потврда у којој ће бити наведен ваш Ерасмус + наставни период и назив предмета који сте предавали. Списак Еразмус + координатора на Западном Универзитету у Темишвару можете погледати ОВДЕ.
 
 
 
Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.
 
 
Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00
 
 
I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Еразмус + координатор са Филолошко-уметничког факултета извршиће проверу подобности пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) и академску процену свих пријављених кандидата. Пријаве кандидата који прођу техничку проверу и евалуацију биће достављене Западном Универзитету у Темишвару као номинације за стипендирану мобилност.
 
II Западни Универзитет у Темишвару одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.
 
III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у летњем семестру ове школске године (фебруар/јун 2016.)