Дунавска награда за младог истраживача 2014

Mинистарство науке и истраживања Републике Аустрије и Институт за Дунавску регију и Централну Европу први пут додељују Danubius Young Scientist Award, са жељом да  подстакну младе научнике и научнице да истраже питања и теме који су специфично везани за Дунавску регију.

Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. 
 
Награда износи 1.200,00 € по добитнику.
 
Кандидати за ову награду морају бити номиновани од стране своје матичне институције, а свака академска институција може номиновати само једног кандидата. Могу бити номиновани кандидати који су докторске студије завршили пре не више од 5 година и чији је научни рад значајан и изван националних граница.
 
Номинације у електронској форми, на енглеском језику, послати на: danubius@drc-danube.org 
 
Рок за подношење номинација: 14. фебруар 2014.
 
Прворангирани кандидати из сваке од земаља учесница Стратегије Европске уније за Дунавски регион биће позвани на церемонију доделе Дунавске награде, која ће се одржати у Аустрији у мају 2014. године.
 
Више о програму и начину пријаве видети на: Danubius
 
Извор: Najstudent