CERIC-ERIC, Европски истраживачки конзорцијум (European Research Infrastructures Consortium) уз учешће Аустрије, Хрватске, Чешке, Мађарске, Италије, Пољске, Румуније, Србије и Словеније, додељује 10 стипендија у трајању од годину дана за рад на пројектима и активностима Конзорцијума, са могућношћу продужетка за још годину дана.

 
Теме пројеката су:
 
  • Развој научних програма и метода пружајући подршку спољним корисницима, интегришући Аналитичке Објекте CERIC партнера у области напредних материјала и биоматеријала у јединствену интегрисану научну службу светског квалитета.
  • Развој интегрисаних комуникација активности CERIC-а, за ширу јавност, медије и креаторе политике, перспективне кориснике
  • Развој заједничке и интегрисане индустријске везе и капацитета трансфера технологије
  • Развој напредних управљачких и управних метода за инфраструктуре за истраживање и издаваштво
 
Кандидати морају да имају завршене најмање основне студије, као и одлично познавање енглеског језика. Познавање још једног језика је предност.
 
Добитници стипендија примаће плату у износу од 25000 до 30000 €, на годишњем нивоу, у зависности од искуства и квалификација кандидата.
Стипендија покрива и повратну авионску карту као и трошкове пресељења (потпуно или делимично, у зависности од места боравка).
 
Пријављивање се врши електронским путем на следећу адресу: hr@ceric-eric.eu 
Шаљете попуњени Пријавни формулар, биографију и три писма препоруке као један  pdf документ.
 
Рок за пријаву: 30. март 2014. године
 
Више информација о програму и начину пријављивања погледајте на: Ceric