Јавни позив за пријављивање предавача са Универзитета у Крагујевцу на обуку за извођење наставе на енглеском језику

Фондација Темпус, трећу годину за редом, путем пројекта подржаног од стране амбасаде Сједињених Америчких Држава (САД) у Београду, објављује јавни позив за обуке предавача за извођење наставе на енглеском језику (English as a Medium of Instruction) на четири највећа државна универзитета у Србији: Универзитету у Београду, Универзитету у Новом Саду, Универзитету у Нишу и Универзитету у Крагујевцу.

Обука  није усмерена на подизање општих језичких компетенција, већ на специјализовану област English as a Medium of Instruction, тј. коришћење енглеског као језика наставе, те је владање енглеским језиком на Б2 нивоу неопходан предуслов за учешће.

У претходне две године Фондација Темпус је организовала обуку искључиво у седишту Универзитета, дакле у Крагујевцу. Ове године постоји могућност да у случају да међу одабраним кандидатима са Универзитета у Крагујевцу постоји 15-20 кандидата (што је број прописан пројектом за формирање једне групе) којима би погодније било да обуку похађају на неком од факултета ван седишта Универзитета у Крагујевцу (Јагодина, Чачак, Краљево, Врњачка Бања, Ужице), Универзитет у Крагујевцу оставља могућност организовања часова за једну групу ван Крагујевца, како би омогућио једнак приступ обуци свим кандидатима. Упитник о жељеном месту обуке биће послат свим кандидатима који буду примљени на обуку у складу са процедуром селекције која је прописана конкурсом. Ако не буде довољно пријава за организацију обуке у једном од наведених градова, може доћи до спајања мањих група у једну већу у најближем граду. 

Учешће у обуци је бесплатно, а по завршетку обуке, свим полазницима који положе завршни тест биће додељен сертификат који издаје Фондација Темпус.

Цео текст конкурса и услове и начине пријављивања можете пронаћи ОВДЕ.