Студентско такмичење из управљања пројектима
Шесто по реду студентско такмичење из управљања пројектима Project Management Championship 2020 биће одржано 23. фебруара и 1. марта 2020. године у Београду. Пројекат је инициран од стране PMA Young Crew-a, као огранка међународне асоцијације за управљање пројектима (International Project Management Association - IPMA), а у нашој земљи га спроводи Young Crew Србија, као саставни део Удружења за управљање пројектима Србије.
 
Намењен је студентима основних и дипломских академских студија свих високошколских установа у свету који изучавају област управљања пројектима. Циљ самог пројекта јесте окупљање и повезивање студената различитих факултета који ће на један креативан и светски стандардизован начин унапредити своје знање и компетенције у области пројектног менаџмента. 
 
Право учешћа имају сви факултети у Србији на којима се изучава предмет управљање пројектима. Такмичење се састоји од два одвојена дела – квалификационе рунде и финала. Победници националног такмичења ће имати прилику да представљају Србију на светском такмичењу у управљању пројектима International Project Management Championship 2020, које ће се ове године одржати у Литванији.
 
Project Management Championship 2020 представља део интернационалног студентског такмичења у управљању пројектима, инициран од стране младих пројектних менаџера (IPMA Young Crew) у оквиру Међународне асоцијације за управљање пројектима. Циљ такмичења је да подржи едукацију у области управљања пројектима и истовремено омогући умрежавање будућих професионалаца и организација заинтересованих за ову област. 
 
Више о пројекту погледајте овде.