У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 18. септембра 2014. године, одржана је свечана додела Потврда о обављеној Студентској летњој стручној пракси у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца у установама чији је оснивач Град Крагујевац.

Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац, у сарадњи са Центром за развој каријере и саветовање студената и Студентским парламентом Универзитета у Крагујевцу  реализовали су, другу годину за редом, Студентску летњу стручну праксу. 

Свечаној додели Потврда, поред полазника и ментора праксе, присуствовали су и представници Града Крагујевца, предузећа, институција и установа у којима је пракса обављана, као и декани факултета Универзитета у Крагујевцу. Присутне су поздравили проф. др Снежана Соковић - проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу, Златко Милић – начелник Градске управе за послове локалне самоуправе и опште управе и Недељко Мишић – председник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу.

Ове године праксу у установама чији је оснивач Град Крагујевац, током јула и августа месеца, успешно је обавило 72 студената завршне године основних, интегрисаних и мастер академских студија Факултета инжењерских наука, Факултета педагошких наука, Правног факултета, Природно-математичког факултета, Филолошко-уметничког факултета, Факултета медицинских наука и Економског факултета.

Полазницима праксе, у име Ректорског колегијума, Потврде је уручила проф. др Снежана Соковић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу. 

У име ментора овогодишње праксе присутнима се обратила mag.farm.spec Јасна Урошевић из Апотекарске установе Крагујевац, а у име студената - полазника стручне праксе захвалност на пруженом практичном знању изразила је Марина Анђелковић, студенткиња Факултета медицинских наука.

Студенти су праксу у трајању од месец дана обавили су у некој од следећих институција чији је оснивач Град Крагујевац:

  1. ЈКП „Паркинг сервис“
  2. Радио-телевизија Крагујевац
  3. Предшколска установа за децу „Нада Наумовић“
  4. Центар за развој услуга и социјалне заштите „Кнегиња Љубица“
  5. Завод за хитну медицинску помоћ 
  6. Дом здравља Крагујевац
  7. Књажевско-српски театар 
  8. ЈП Предузеће за изградњу града Крагујевца 
  9. Стручна служба заштитника грађана
  10. Градска туристичка организација Крагујевац 
  11. Градска пореска управа 
  12. Центар за социјални рад „Солидарност“
  13. Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“
  14. ЈКП „Градске тржнице“
  15. Градско јавно правобранилаштво
  16. Бизнис иновациони центар
  17. Народна библиотека „Вук Караџић“
  18. Апотекарска установа Крагујевац
  19. Градска управа за финансије
  20. Градска управа за послове локалне самоуправе и опште управe