У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 19. септембра 2014. године, одржана је свечана додела Потврда о обављеној Студентској летњој стручној пракси у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац и Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац.

Универзитет у Крагујевцу је у оквиру програма Студентске летње стручне праксе ове године први пут реализовао програм студентске летње праксе на Институту за јавно здравље Крагујевац и у Клиничком центру Крагујевац.

Праксу у Клиничном центру Крагујевац у трајању од месец дана успешно је обавило 15 студената Факултета медицинских наука (студ. Програм - интегрисане академске студије медицине). 

Праксу на Институту за јавно здравље Крагујевац у трајању од месец дана успешно је обавило укупно 9 студената, и то: Економског факултета, Природно-математичког факултета (студ. програми- екологија и хемија) и Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (студ. програм- интегрисане академске студије медицине).

Свечаној додели Потврда, поред полазника и ментора праксе, присуствовали су и представници горе поменутих факултета.

Присутне су поздравили проф. др Снежана Соковић - проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу, као и проф. др Снежана Симић, са Института за билогију и екологију Природно-математичког факутета. 

Полазницима праксе, у име Ректорског колегијума, Потврде је уручила проф. др Снежана Соковић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу.