На свечаности у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 08. октобра 2013. године, студентима Универзитета у Крагујевцу додељене су Потврде о обављеној летњој стручној пракси у оквиру првог циклуса програма летњих стручних пракси Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца.

 
 
На основу Уговора о спровођењу студентске летње стручне праксе између Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, спроведена је летња стручна пракса за око 40 студената завршних година основних академских и мастер академских студија факултета Универзитета у Крагујевцу, и то: Факултета медицинских наука, Економског факултета, Правног факултета и Филолошко-уметничког факултета.
 
Стручна пракса у установама у области културе, здравства, јавним предузећима, јавним комуналним предузећима, привредним установама, градским управама и другим установама чији је оснивач Град Крагујевац, реализована је у сарадњи универзитетског Центра за развој каријере и саветовање студената, студента проректора и Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу.
 
Свечаности поводом додела Потврда, поред студената, присуствовали су и ментори стручних пракси, представници Града, предузећа и установа у којима су реализоване праксе. Господин Златко Милић, секретар Градског већа, нагласио је да ће врата градске управе и убудуће бити широм отворена за даље програме стручних пракси. У име ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу, студентима је уручила Потврде госпођа Зорица Аврамовић, генерални секретар Универзитета у Крагујевцу, и на основу извештаја студената и ментора оценила да су из летње стручне праксе изашли задовољни и практиканти и њихови ментори. 
Др Весна Ранђеловић, у име ментора пракси, изразила је задовољство поводом учествовања у оваквом виду усавршавања студената и подржавању у њиховим првим корацима ка запошљењу.
 
Циклус летњих студентски стручних пракси најављен је и за наредно лето и очекује се већи број полазника, а најављени су и планови Студентског парламента да се обрате и јавним предузећима у Ужицу, Јагодини, Краљеву, Чачку и Врњачкој Бањи, како би овим програмом били обухваћени сви факултети Универзитета у Крагујевцу.