Универзитет у Крагујевцу и Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са Немачком фондацијом за животну средину (DBU) за студенте мастер и докторских студија, као и за мастер дипломце организује

 
Презентацију стипендија за праксу и истраживачки боравак у Немачкој
у петак, 26. јануара 2024. године са почетком у 13.00 часова
на Природно-математичком факултету (салa А-I-1)
 
На презентацији ће бити представљен програм стипендија Немачке фондације за животну средину, који је намењен мастер дипломцима који су диплому стекли у последњих 5 година, мастер студентима при крају студија или студентима докторских студија (у току студија). 
 
У оквиру програма могуће је обављати праксу или спроводити истраживачки боравак у трајању од 6 до 12 месеци у организацијама у Немачкој (универзитети, институти, министарства, невладине организације, приватне компаније).
 
Овај програм подржава најшири спектар струка уз услов да је предлог пројекта у области заштите животне средине, екологије, одрживог развоја, климатских промена или обновљивих извора енергије.
 
Програмом је обезбеђена месечна новчана накнада, као и трошкови здравственог осигурања, док су трошкови истраживања углавном покривени од стране институције домаћина. 
 
Током презентације разговараћемо о начину пријаве и роковима за пријаву, потребној документацији, процесу селекције и користима које можете имати, а биће прилике и за дискусију.
 
Презентацију ће водити Мина Радић, Крагујевчанка, алумниста DBU мреже, тренутно студент докторских студија у Немачкој. 
 
Придружите нам се и информишите се о могућностима које вам овај програм стипендија пружа!
 
Очекујемо вас!