Презентација Chevening (Чивнинг) стипендијa за мастер студије у Великој Британији

Британска амбасада у Београду, у уторак, 18. октобра 2016. године у 16:00 сати, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, представиће Chevening (Чивнинг) стипендије за мастер студије у Великој Британији.

Овај престижни програм, који финансира Министарство спољних послова Велике Британије (Foreign and Commonwealth Office) стипендира једногодишње мастер студије на британским универзитетима. Стипендија покрива трошкове школарине и потребне литературе, путне и трошкове британске визе, а обезбеђена је и месечна надокнада за друге животне трошкове.
 
Рок за пријаве за Chevening стипендије за академску годину 2017-18. је 8. новембар 2016. године у 12:00 сати, по британском времену.
 
Један од главних циљева Chevening програма, који постоји више од 25 година, јесте помоћ најуспешним кандидатима да добију водеће улоге у будућем развоју Србије.
 
Приоритетне области овогодишњих стипендија су усмерене на процес европских интеграција Србије, са посебним нагласком на следећим областима:
  • владавина права и реформа правосудног система
  • реформа економског и енергетског сектора и заштита конкуренције
  • реформа јавне управе
  • односи у региону и постконфликтно помирење
  • људска и мањинска права

Поред дипломе високог образовања и знања енглеског језика, од кандидата се очекује да могу да докажу своје досадашње академске успехе, као и да су већ имају најмање две године релевантног радног искуства у својој области. Кандидати морају бити држављани Републике Србије, а старосна граница не постоји.