Почео бесплатан онлајн курс енглеског језика за 100 студената Универзитета у Крагујевцу

 

За студенте Универзитета у Крагујевцу, у понедељак, 27. априла 2020. године, почео је бесплатан онлајн курс енглеског језика на Б2 нивоу у оквиру програма Пракса за младе филологе.

У жељи да својим студентима омогући да и током ванредног стања стичу нова знања, Универзитет  у Крагујевцу, први пут, ове године, организује онлајн курс енглеског језика за студенте завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, основних струковних студија и 1. године докторских академских студија.

Прилику да похађа онлајн курс енглеског језика добило је 100 студената крагујевачког Универзитета. Настава ће се одвијати у 4 групе, а број полазника овогодишњег курса енглеског језика на Б2 нивоу удвостручен је у односу на број полазника курса који би, девету годину заредом, био организован у просторијама Ректората Универзитета у Крагујевцу.

Будући да су предавања онлајн, курс енглеског језика ове године ће похађати и студенти са дислоцираних факултета Универзитета у Крагујевцу, из Чачка, Краљева, Ужица, Јагодине и Врњачке Бање, што је до сада због физичке удаљености од Крагујевца могао мањи број студената који живе на територији Крагујевца, а студирају на неком од факултета ван седишта Универзитета.

Онлајн предавања ће се одвијати два пута недељно у трајању од два сата, а укупно трајање курса на Б2 нивоу биће два месеца.

Предавачи на курсу енглеског језика су студенти завршне године основних или мастер академских студија Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета.

Програм праксе за младе филологе реализује се почев од академске 2011/2012. године. Програм је, са једне стране, намењен младим филолозима - студентима завршних година мастер академских студија и дипломцима са завршеним мастер студијама са Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета, којима пружа прилику да, као предавачи на курсу језика, стекну практична знања потребна за рад у настави, док истовремено, студентима завршних година (основних академских, интегрисаних академских, мастер академских и струковних студија и 1. године докторских студија) са факултета Универзитета у Крагујевцу, пружа прилику да похађају бесплатан курс језика и на тај начин усавршавају језичке вештине неопходне за даљи академски развој или усавршавање у иностранству.

#Oстани код куће – едукуј се онлајн