Свечаним пријемом у Скупштини града Крагујевца 01. јула 2016. године отпочео је четврти по реду програм Студентске летње стручне праксе у установама чији је оснивач Град Крагујевац.

Присутне студенте, полазнике праксе, у има Града Крагујевца, поздравио је помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи, Стефан Никезић и том приликом истакао значај стицања практичног искуства за даљи професионални развој и позиционирање младих на тржишту рада.
 
У име Универзитета у Крагујевцу полазницима праксе обратио се проректор за наставу и студентска питања, проф. др Петар Веселиновић, који је истакао значај повезивања теорије и праксе и изразио задовољство због интересовања студената, будућих дипломаца, за учешће у овом програму.
 
На основу Споразума о спровођењу студентске летње стручне праксе између Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, ове године ће 59 студената завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија са факултета Универзитета у Крагујевцу имати прилику да обави праксу у установама чији је оснивач Град Крагујевац.
 
Према исказаним потребама установа и предузећа обухваћеним овим конкурсом, овог лета студенти Економског факултета, Правног факултета, Филолошко-уметничког факултета, Факултета медицинских наука, Природно-математичког факултета и Факултета инжењерских наука обавиће стручну праксу у 19 институција (од понуђених 26), у трајању од месец дана, у два циклуса: 01-31. јула и 01-31. августа 2016. године.
 
Институције у којима ће студенти обавити стручну праксу: 
 
1. Градска туристичка организација Крагујевац
2. Градско јавно правобранилаштво
3. Градска управа за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој
4. Градска управа за јавне набавке
5. Заштитник грађана
6. Градска управа за привреду
7. ЈКП Зеленило
8. ЈКП Чистоћа
9. Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић
10. Градска управа за комуналне и инспекцијске послове
11. Градска управа за инвестиције
12. ЈКП Водовод и канализација
13. Градска управа за послове градоначелника и градског већа
14. Градска пореска управа
15. Градска управа за просторно планирање, урбанизам, изградњу и заштиту животне средине
16. Бизнис иновациони центар
17. Завод за хитну медицинску помоћ
18. Народна библиотека Вук Караџић
19. ЈКП Градске тржнице
 
Сви студенти, учесници програма, по завршетку стручне праксе добиће потврду о обављеној пракси која може бити употребљена као прилог дипломи/уверењу о дипломирању и у сврху даљег образовања или запошљавања.