Почела Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца

Свечаним пријемом у Скупштини Града Крагујевца за студенте завршних година Универзитета у Крагујевцу отпочела је Студентска летња стручна пракса 

 
Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац и ове године у оквиру програма Студентске летње стручне праксе пружају прилику студентима завршних година Универзитета у Крагујевцу да током лета стичу практична искуства у струци. 
 
Почетак Студентске летње стручне праксе и ове године обележен је, традиционално, пријемом полазника праксе у Свечаном салону Скупштине Града. Поздрављајући присутне, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић истакао је ће сви студенти који заврше Летњу праксу имати користи јер ће стећи стручна и професионална знања, упознати се са радом и функционисањем државних установа и добити прилику да покажу и искористе знања која су стекли током студирања, као и да ће им стечена практична искуства бити од значаја приликом проналаска запослења. 
 
У име Универзитета у Крагујевцу присутне је поздравио проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и том приликом је истакао да се сарадња Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца успешно реализује у различитим областима, као и да кроз програм Летње стручне праксе Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац заједнички стварају могућности да млади људи стичу практична знања и вештине које ће им бити од велике користи приликом запослења.
 
Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца реализује се 9. годину заредом и ове године током јула и августа месеца праксу ће похађати укупно 23 студента Универзитета у Крагујевцу, и то по 2 студента Правног  факултета, Факултета инжењерских наука и Природно-математичког факултета, 7 студената Економског факултета и 4 студента Филолошко-уметничког факултета. 
 
Полазници овогодишње Студенте летње стручне праксе практична искуства ће стицати у следећих 8 институција чији је оснивач Град Крагујевац: у Градској управи за заједничке послове, Градској управи за јавне приходе и инспекцијске послове, Дому омладине, ЈКП Водовод и канализација, Историјском архиву Шумадије, Народној библиотеци „Вук Караџићˮ и ЈКП Шумадија. 
 
Од почетка реализовања програма, а закључно са академском 2018/19. годином, Студентску летњу стручну праксу са успехом је обавило 285 студената Универзитета у Крагујевцу. У академској 2019/20. години за Студентску летњу стручну праксу пријавио се 31 студент, али је реализовање праксе у институцијама чији је оснивач Град Крагујевац било одложено због пандемије вируса корона.