За студенте Универзитета у Крагујевцу који су желели да ово лето проведу стичући практична искуства у центрима Института за јавно здравље Крагујевац, данас је отпочела Студентска летња стручна пракса

За студенте завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија који ће Студентску летњу стручну праксу обављати на Институту за јавно здравље Крагујевац, данас је у просторијама Института организован пријем, којим је званично и отпочео овогодишњи програм праксе.
 
Полазнике праксе поздравила је проф. др Нела Ђоновић, помоћник директора за научноистраживачку делатност и том приликом изразила задовољство што будуће колеге, сада студенти завршних година Крагујевачког универзитета, желе да стичу практична искуства у центрима и лабораторијама Института за јавно здравље Крагујевац, здравстевне установе која се бави превенцијом здравља и акредитована је у складу са захтевима националних и међународних стандарда. 
 
Полазници праксе имали су прилику да, у зависности од свог образовног профила, стекну увид у активности којима ће се током праксе бавити, као и да управи Института предоче своје жеље у погледу области у којима желе да стичу практична знања током праксе, а такође, и да заједно обиђу центре и службе Института и чују информације о услугама које Институт нуди својим корисницима. 
 
Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац спроводи се 6. годину заредом, а ове године праксу током јула и августа ће похађати укупно 5 студената завршних година основних, мастер и интегрисаних академских студија са Природно-математичког факултета (смер екологија и хемија) и Факултета медицинских наука (смер фармација). 
 
Полазници праксе ће имати прилику да, у трајању од месец дана, практична знања стичу у оквиру Центра за хигијену и хуману екологију, за који су се и изјаснили приликом пријаве за праксу.