Одржане Априлске радионице Центра за развој каријере

Априлске радионице одржане су и ове године у онлајн формату, а посетило их је преко 650 учесника

 
И ове године Центар за развој каријере и саветовање студената организовао је током априла месеца за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу традиционалне, 8. по реду, Априлске радионице – низ едукативних радионица и презентација  на теме од значаја за каријерни развој студената и дипломаца.   
 
Полазници радионица имали су прилику да од гостујућих предавача – сарадника Центра за развој каријере – представника привреде и HR сектора најзначајнијих компанија у региону и психолога и запослених у консалтинг агенцијама и центрима за пословну едукацију и саветовање, чују најзначајније информације о знањима и компетенцијама које су данас очекиване у савременом пословном свету. 
 
На радионицама је било речи о писању CV-ja и мотивационог писма, управљању стресом, онлајн маркетингу и личном бренду, стицању практичног искуства, повратним информацијама, интервјуу са послодавцем, јавном наступу, lean startup методологији, вештинама академског писања, искуствима са Еразмус+ програма мобилности и значају импровизације за јавни наступ.
 
Гостујући предавачи на овогодишњим радионицама били су представници Balance Consulting агенције, представници FCA Srbija, MIND Group-а и агенције Adecco, Страхиња Ћаловић, BiznisLink, Развојни бизнис центар, Studio Rethas, као и проф. др Биљана Влашковић Илић са Филолошко-уметничког факултета и Нина Недељковић са Браво радија. На панел дискусији о Еразмус+ програму мобилности учествовали су студенти Универзитета у Крагујевцу који су на размени на партнерским универзитетима у иностранству, као и студенти са партнерских универзитета који се у овом семестру налазе на мобилности на нашем Универзитету.  
 
Универзитет у Крагујевцу и Центар за развој каријере и саветовање студената захваљују на сарадњи свим гостујућим предавачима, који из године у годину дају изузетан допринос реализовању овог програма и пружају подршку студентима и дипломцима нашег Универзитета у стицању знања и вештина значајних за развој каријере. 
 
Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу који су присуствовали овогодишњим радионицама у наредном периоду биће уручене електронске потврде о учешћу на радионицама.