Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу који су током академске 2016/17. године похађали бесплатни курс енглеског језика (Б1 и Б2 ниво) и курс италијанског језика (А1 и А1+ ниво) у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената, 28. септембра 2017. године свечано су уручени сертификати о завршеном курсу енглеског и италијанског језика.

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу је и ове академске године организовао бесплатне курсеве енглеског и италијанског језика за студенте Универзитета у Крагујевцу са циљем да им помогне да унапреде своја знања и буду конкурентни на тржишту рада. 

Бесплатни курс енглеског језика реализован је као део програма Пракса за младе филологе, а као и ранијих година, прилику да похађају бесплатни курс језика имали су студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, студенти докторских студија, као и дипломци Универзитета у Крагујевцу.

Кроз програм праксе за младе филологе током академске 2016/17. године прошла су 2 дипломца Филолошко-уметничког факултета, који су имали прилику да осмисле и воде курс енглеског језика на нивоу Б1 и Б2 (заједничког европског референтног језичког оквира - CEFR) за колеге са осталих факултета и тиме стекну прва практична искуства у струци. 

Тренутно је расписан конкурс за нови циклус Праксе за младе филологе. Конкурс је отворен до 20. октобра 2017. године а текст конкурса можете погледати овде.