Одржана свечана додела сертификата о завршеним курсевима енглеског и немачког језика

Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу који су током академске 2015/16. године похађали бесплатне курсеве енглеског и немачког језика у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената, 20. јула 2016. године свечано су уручени сертификати о завршеним курсевима језика.

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу организовао је, током академске 2015/16. године, 5. годину заредом, бесплатне курсеве енглеског и немачког језика за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу са циљем да им помогне да унапреде своја знања и буду конкурентни на тржишту рада.
 
Бесплатни курсеви и ове године реализовани су као део програма Пракса за младе филологе, а као и претходних година, прилику да похађају бесплатне курсеве језика имали су студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, студенти докторских студија, као и дипломци Универзитета у Крагујевцу.
 
Кроз програм Пракса за младе филологе ове године године прошла су 4 кандидата (2 студента завршне године основних студија, 1 студент мастер студија и 1 дипломац Филолошко-уметничког факултета), који су имали прилику да осмисле и воде курс енглеског језика (Б1-Б2 ниво), односно немачког језика (А1-А2 ниво) за колеге са осталих факултета и тиме стекну прва практична искуства у струци.
 
Присутне је у име ректорског колегијума поздравио проф. др Петар Веселиновић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу, и том приликом истакао значај учења страних језика за даља усавршавања и проналазак запослења.
 
У најави је и нови циклус курсева језика који ће бити организован почетком наредне академске године, а све информације биће благовремено објављене на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу