Одржана презентација стипендија Владе Француске на Универзитету у Крагујевцу

 У Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, 21. фебруара 2020. године, одржана је презентација стипендија Владе Француске и представљене су могућности за наставак студија у овој земљи. 

 
Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу заинтересованим за усавршавање и наставак школовања у Француској представљене су могућности за стипендирани наставак студија на нивоу мастер студија и докторских студија у коменторству.
 
Презентацију су одржали представници Француског института и Националне агенције за промоцију француског високог образовања у иностранству – Campus France, а алумниста програма Михаило Обреновић, студент докторских студија у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Стразбуру, представио је присутнима своје искуство као стипендисте француске владе и истакао значај мобилности како за професионални развој, тако и за живот уопште. 
 
Конкурс за доделу стипендија Владе Француске за академску 2020/21. годину је у току и биће отворен до 16. марта 2020. године. 
 
Стипендије француске Владе покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и трошкове социјалног осигурања, а изабрани студенти добијају статус „стипендисте Француске Владе” који им омогућава бројне погодности.
 
Више информација о овом програму стипендија можете наћи на сајту Француског института и Campus France-а, а све актуелности у вези са стипендијама и студијама у Француској  можете пратити на фејсбук страници Campus France Serbie