Фонд за младе таленте уручио уговоре о стипендирању студентима Универзитета у Крагујевцу

У свечаној сали Ректората, 6. јуна 2017. године, представници Фонда за младе таленте Републике Србије уручили су студентима Универзитета у Крагујевцу уговоре о стипендирању. 

Ове године Доситеју, стипендију коју Министарство омладине и спорта додељује талентованим и успешним студентима, добило је 100 студената факултета Универзитета у Крагујевцу и то 46 студената основних академских студија, 19 студената интегрисаних академских студија и 35 студената мастер академских студија.

Овогодишњи конкурс био је расписан за стипендирање до 850 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Од 2010. године награда / стипендија која се додељује талентованим и успешним ученицима и студентима добила је име – ”Доситеја”. Назив  награде инспирисан је најпознатијим српским просветитељем и реформатором - Доситејем Обрадовићем, који је својим радом оставио неизбрисив траг у нашој историји. Фонд за младе таленте на годишењем нивоу стипендира и награђује око 2500 ученика средњих школа и студената. Од дана од када је основан, Фонд је кроз стипендије и награде стипендирао близу 21200 студената и ученика средњих школа.